Vissza

Művészetek Palotájában december 6-án megrendezett díjátadó ünnepségén a TIT Prima díjat nyert!

A 17 éve alapított elismerés jelöltjeinek listáján ezúttal is a magyar tudomány, művészet, kultúra és sport példaértékű teljesítményt nyújtó képviselői szerepeltek. A kuratórium  tíz szakterületi kategóriában – magyar irodalom, színház- és filmművészet, képzőművészet, tudomány, oktatás és köznevelés, építészet és építőművészet, sajtó, sport, népművészet és közművelődés, zeneművészet -- díjazta a kiemelkedő teljesítményeket, a közönségdíjról pedig társadalmi szavazás döntött.

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat a Magyar oktatás és köznevelés kategóriában került a döntő fordulóba. A bíráló bizottság döntését előkészítő és a közönség tájékozódását segítő kisfilm kiemelte a TIT-nek a fiatalokat megszólító sokrétű tevékenységét, az immár országos hálózatba szervezett tudományos élményközpontok, a nyelvoktatás vagy éppen ismeretterjesztő folyóiratai (Természet Világa, Valóság) és hetilapja (Élet és Tudomány) révén.

A Prima díjat a TIT nevében Piróth Eszter igazgató vette át. A Magyar oktatás és köznevelés kategória Primissima díjasa Neuwirth Anna Mária néptáncpedagógus, másik Prima díjasa pedig a Napsugár Alapítvány lett. Gratulálunk valamennyi díjazottnak a nemes megmérettetésen elért eredményükhöz! A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat köszönetet mond mindazoknak, akik a jelölési folyamatban, majd a közönségszavazás során voksaikkal támogatták munkáját!